péntek, 06 január 2012 09:47

A Puszta Sándor Kulturális Közhasznú Alapítványról Kiemelt

 

A keresztény alapú kultúra megőrzése, ápolása érdekében létrejött egy új közhasznú alapítvány Puszta Sándor Kulturális Alapítvány néven.

Az alapítvány célja vallásos, kulturális programok szervezése, a hitoktatás és a nyári táborok támogatása, a település vallásos értékeinek gondozása, általánosan fogalmazva a keresztény szemléletű közösségi élet ápolása Leányfalun.

Az alapítvány elnöke: Zboray Péter, a kuratórium tagjai: Szalay Zoltán atya, Adorján András, Nevelős Géza, dr. Radvány László és dr. Richter Pál. Az alapítvány kuratóriuma fizetség nélkül látja el feladatát.

 

Az alapítvány tevékenysége:

 

 A plébánia területén található Puszta Sándor emlékszoba fenntartása.

 

A helyreállítást követően gondoskodni kell a helyiség állapotának fenntartásáról, hogy a Puszta Sándorhoz köthető emléktárgyak bemutatása lehetséges legyen. A Puszta Sándor kör bekapcsolásával lehetőség nyílik a Puszta Sándor emlékek ápolására, kiállításra való kiválogatására, a szoba látogathatóságának megszervezésére.

 

  • Koncertek szervezése a Szent Anna templom előtti téren, vagy a templomban, jellemzően a nyár elején és végén, valamint Szent Anna napkor.
  • A plébánia területén minden nyár végén megtartott gyermektábor anyagi támogatása, hogy lehetőség legyen a részvételi díjat nem, vagy csak részben megfizetni tudók megsegítésére.

A célok megvalósításához szükséges pénz előteremtése pályázatok elnyerése útján és támogatásokból lehetséges. Támogatásokhoz ’sárga csekk’ kérhető dr. Radvány Lászlótól (06 26 380 210, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy közvetlenül befizethető a 3B Takarékszövetkezetben a 64700083-32500042 számlaszámra.

Az adóalap 1%-t is felajánlhatja mindenki a következő alapra: Puszta Sándor Kulturális Közhasznú  Alapítvány, adószám: 18726125-1-13.

 

Megjelent: 2237 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 16 március 2019 19:31