2020. március 10. (kedd), 18:35

Köszönet az adományokért, melyek segítségével megvalósulhatott a templomfűtés

Kedves Testvérek!

 

2019 augusztusának utolsó napjaiban a templomfűtés korszerűsítéséhez hiányzó összeg előteremtésére gyűjtést hirdettünk, és kértük a hívek nagylelkű támogatását.

Ezúton köszönjük, hogy kérésünk meghallgatásra talált, és rövid időn belül összegyűlt az új fűtési rendszer kialakításához, a beszerelés megvalósításához hiányzó összeg, és így még az ősz folyamán, a hidegek beköszönte előtt elkészült az új fűtés. Mint azt korábban jeleztük, egy -- Ausztria sok templomában már jól bevált – ún. pad-fűtési rendszer épült meg.

Az első hónapok tapasztalatai kedvezőek. A fűtőtestek a korábbi két gázkonvektoros megoldáshoz képest a padokban ülőknek sokkal komfortosabb meleg érzetet adnak, és a templom levegőjének a hőmérséklete is megemelkedik annyira, hogy azon testvérek sem fáznak, akiknek nem jut ülőhely.

Még nincs meg a megfelelő időtáv ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk mondani, mekkora költség-megtakarítást fog eredményezni az új fűtési megoldás éves szinten, azonban már az eddig eltelt fűtési időszak (november, december, január, február) alapján is látható, hogy a templomfűtés költsége a lényegesen jobb hőérzet mellett, minimum 30%-kal kevesebbe került, mint az előző években.

Isten Áldjon meg mindenkit, aki adományával hozzájárult a fűtés korszerűsítéséhez!

 

Szalay Zoltán atya és az egyházközség képviselőtestülete

Utoljára frissítve: 2020. március 11. (szerda), 7:57